torek, 2. junij 2009

Krvodajalska akcija - poročilo

Krvodajalska akcija - poročilo

V današnjih časih si ne moremo zamisliti naše skupne prihodnosti brez ljudi, ki so prepričani v načelo solidarnosti. Krvodajalke in krvodajalci ga udejanjajo tako, da darujejo kri - to nenadomestljivo zdravilo za sočloveka. Rdeči križ, kot organizator krvodajalstva v državi Sloveniji, želi, da bi tudi v prihodnosti skupaj reševali življenja in tako vračali srečo v prenekatero družino. Vse, ki še niste darovali krvi in ste zdravi, prijazno vabijo v vrste krvodajalcev. Pridobite si izkušnje kaj pomeni darovati del sebe in zagotoviti kri, ne le drugim, tudi sebi, če bi bilo potrebno. Vsi ljudje smo potencialni darovalci in prejemniki krvi!

Na tridnevni krvodajalski akciji v Slovenski Bistrici je kri darovalo 425 krvodajalk in krvodajalcev. Med njimi je bilo veliko mladih krvodajalk in krvodajalcev, ki so prvič darovali kri. Začutili so pripadnost humani, plemeniti gesti krvodajalk in krvodajalcev. Hvala vsem in posnemajte jih. Iz dneva v dan potrebe po krvi naraščajo.

Redna krvodajalka je tudi županja občine Slovenska Bistrica, Irena Majcen, ki je kri tokrat v Slovenski Bistrici darovala že devetinjdvajsetič.

Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica se ob 4. juniju – dnevu slovenskega krvodajalstva in 14. juniju – svetovnem dnevu krvodajalstva, iz srca zahvaljuje vsem krvodajalkam in krvodajalcem za darovano kri, s katero ste reševali življenja. Zahvaljuje se prostovoljkam in prostovoljcem Rdečega križa, delodajalcem in medijem za prispevek ter skrb za sočloveka. Vaša dejanja so plemenita.

Krvodajalske akcije se ponavadi izvajajo v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Please comment only about this page - links are allowed!!